{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džeko: Ponosan sam što sam uzor mladima u BiH

22.6.2012. u 13:18
306
0
Džeko: Ponosan sam što sam uzor mladima u BiH
306
Edin Džeko, nogometaš reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Cityja, danas igra svoju ulogu UNICEF ambasadora za Bosnu i Hercegovinu, zagovarajući prava djece u svojoj rodnoj zemlji.
U svojoj drugoj terenskoj posjeti, UNICEF-ov ambasador posjetio je obdanište u Jajcu i osnovne škole u Jajcu i Gornjem Vakufu, učestvujući u zajedničkim aktivnostima škola koje rade prema bosanskom i hrvatskom planu i programu.

Glavne poruke koje je Edin Džeko prenio djeci se donose na promovisanje pozitivnih vrijednosti, učenje o poštovanju različitosti i saradnji između mladih ljudi.

"Pozitivni duh u Bosni i Hercegovini je uglavnom stvoren zahvaljujući mladim ljudima. Ponosan sam što me vide kao uzor jer je moj uspjeh rezultat truda, tolerancije i solidarnosti sa onima kojma je potrebna podrška i koji su često nevidljivi", rekao je Edin Džeko u pripremi za posjetu djeci u Jajcu i Gornjem Vakufu/Uskoplju što je i ponovio djeci koja su ga u velikom broju dočekala skandirajući njegovo ime, objavljeno je na zasvakodijete.ba.

Džeko je pozvao je roditelje i lokalne zajednice da osiguraju mogućnosti za rano učenje za svako dijete. Njegova posjeta obdaništu u Jajcu također će najaviti skori početak UNICEF-ovog programa za predškolsko obrazovanje za djecu iz ruralnih područja i romskih zajednica.

"Nadam se da će svako dijete u mojoj državi imati najbolje prilike za najbolji početak u životu, bez obzira na njihove sposobnosti, socio-ekonomski status ili etničko porijeklo. Pozivam lokalne zajednice da uče od dobrih primjera i da daju prioritet ranom učenju kako bi promijenili trenutnu situaciju gdje oko 90 posto djece nema pristupa predškolskom obrazovanju", kazao je naš proslavljeni nogometaš.

Predstavnica UNICEF-a u BiH Florence Bauer je naglasila kako cijeni angažman Edina Džeke u promovisanju vrijednosti koje dijeli sa UNICEF-om.

"Zajedno sa Džekom, UNICEF je predan promovisanju dječijih prava. U aktuelnom kontekstu globalne krize i zajedničke zabrinutosti za socio-ekonomsku situaciju, bitno je da nam djeca budu prioritet i da se pobrinemo da njihova dobrobit ne bude ugrožena", rekla je gđa Bauer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: