|

Džeferović uputio podršku građanima Hrvatske: S vama smo u mislima i molitvama

Džeferović uputio podršku građanima Hrvatske: S vama smo u mislima i molitvama
1
Dž. L.
22.3.2020. u 12:07
31
komentara
1

dijeljenja
Džeferović uputio podršku građanima Hrvatske: S vama smo u mislima i molitvama Šefik Džaferović (Foto: T. S./Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je poruku solidarnosti predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću povodom zemljotresa koji su jutros pogodili Zagreb.
Džeferović je u poruci u svoje i ime građana Bosne i Hercegovine poželio našim susjedima da što prije prevaziđu izazove s kojima se suočavaju.

"Poštovani predsjedniče Milanoviću, sa zebnjom pratimo informacije o posljedicama zemljotresa koji je pogodio Zagreb. Građani Bosne i Hercegovine i ja lično u mislima i molitvama smo s Vama i građanima Hrvatske. Iskreno se nadam da neće biti ljudskih žrtava i da će ljekari uspjeti spasiti život 15-ogodišnjeg teško povrijeđenog djeteta. Zajedno se suočavamo sa do sada nezapamćenim izazovom koji je pred nas postavila pandemija koronavirusa. Vi ste pred dodatnim problemima zbog zemljotresa. Vjerujem da ćemo uspjeti da prevaziđemo sve nedaće i da ćemo nakon toga biti još jači i još solidarniji. Molim Vas da građanima koji su povrijeđeni prenesete želje za brzim oporavkom", poručio je Džaferović predsjedniku Hrvatske.

Podsjećamo, pored teške borbe s koronavirusom, Hrvatsku su jutros pogodila i tri zemljotresa od kojih je jedan bio jačine 5,5 stepeni po Richteru. Najteže je pogođen Zagreb u kojem je povrijeđeno više osoba, dok su gradski objekti pretrpjeli brojna materijalna oštećenja. Posebno je ugrožena skupina građana iz centra grada koji su smješteni u starim i ruševnim objektima, kao i pacijenti koji su evakuirani iz bolnica.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...