Fondacija Robert Kennedy
56

Džaferović sa Kerry Kennedy razgovarao o stanju ljudskih prava u BiH

S. Š. U.
Foto: Pres Predsjedništvo BiH
Foto: Pres Predsjedništvo BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je danas Kerry Kennedy, predsjednicu Fondacije Robert Kennedy za ljudska prava.

Džaferović je sa Kennedy razgovarao o strateškom planiranju koje je u Sarajevu organizirala Fondacija Robert Kennedy za ljudska prava sa svojim evropskim podružnicama.

Razgovarali su o stanju ljudskih prava u Bosni i Hercegovini kao i o području zaštite ljudskih prava globalno. Naročito su istakli brutalna kršenja ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava u Ukrajini od početka ruske agresije.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozdravio je rad Fondacije Robert Kennedy na zaštiti ljudskih prava i promociji obrazovanja u ovoj oblasti.

Foto: Predsjedništvo BiH
Foto: Predsjedništvo BiH

Džaferović je kazao da su demokratske vrijednosti koje simbolizuju Robert Kennedy i John F. Kennedy još uvijek pravi putokaz za čovječanstvo.

Sastanku je prisustvovao i Zlatko Lagumdžija, predsjednik Fondacije Društvo zajedničkih vrijednosti koja je bh. partner Fondacije Robert Kennedy za ljudska prava.