Džaferović: Predstavljam branu velikosrpskoj ideologiji, zato me napadaju beogradski mediji

Džaferović: Predstavljam branu velikosrpskoj ideologiji, zato me napadaju beogradski mediji
42
S. H.
14.1.2020. u 13:24
220
komentara
42

dijeljenja
Džaferović: Predstavljam branu velikosrpskoj ideologiji, zato me napadaju beogradski mediji Foto: T. S./Klix.ba
Pojedini srbijanski mediji ubijenog iranskog generala Qaseema Souleimanija pokušavaju određenim insinuacijama povezati sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.
U Tanjugovom tekstu, pozivajući se na pisanje Novosti, ističu da se Džaferović navodno tokom rata susreo sa Souleimanijem. Pozivaju se na navodne diplomatske izvore u Sarajevu.

Džaferović je odgovorio negirajući takve navode, nazvavši ih nebuloznim.

"Srbijanska obavještajna služba je, po mnogo puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija Novosti i Tanjuga ponovo plasirala gomilu neistina o meni. Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u vezu s nedavno ubijenim iranskim generalom Qaseemom Souleimanijem.

Navodi da se pri tome reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima.

"Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio nijedno slovo reakcije da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Očigledno je da predstavljam branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govorim istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti. Ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se borim za interese Bosne i Hercegovine", zaključuje se u reakciji.
Prijavi grešku


Komentari (220)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...