{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džaferović: Pojačati sigurnosnu i vojnu saradnju BiH sa SAD-om

23.9.2018. u 12:52
288
61
Džaferović: Pojačati sigurnosnu i vojnu saradnju BiH sa SAD-om
288
Džaferović: Pojačati sigurnosnu i vojnu saradnju BiH sa SAD-om
Foto: H. M./Klix.ba
Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH najavio je da će, ukoliko bude izabran, inicirati pojačanu sigurnosnu i vojnu saradnju Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.
"SAD su veliki prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine s kojim imamo izuzetno dobru saradnju u svim oblastima. Naročito je značajna podrška koju su SAD dale u izgradnji i jačanju sigurnosnog i odbrambenog sektora u BiH", rekao je Džaferović, saopćeno je iz SDA.

On je rekao da s obzirom na vrlo ozbiljne sigurnosne izazove s kojima se suočavamo, od destruktivnih politika koje prijete stabilnosti cijele regije, preko organizovanog kriminala i korupcije, do nasilnog ekstremizma i teororizma, nužno je tu saradnju podići na viši nivo.

"Vjerujem da je to u interesu i BiH i SAD, jer najveći dio ozbiljnih izazova s kojima se suočavamo zahtijevaju zajednički odgovor i pojačanu saradnju u svakom smislu, a naročito u ovim specifičnim oblastima. U tom smislu pozdravljam i smatram dobrodošlom najavu značajnijeg prisustva SAD u BiH i regiji", naveo je Džaferović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: