{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džaferović: Neka Dodik bude svjestan da će mu Bošnjaci zapamtiti sve uvrede

F
FENA
14.8.2018. u 16:12
444
111
Džaferović: Neka Dodik bude svjestan da će mu Bošnjaci zapamtiti sve uvrede
444
Džaferović: Neka Dodik bude svjestan da će mu Bošnjaci zapamtiti sve uvrede
Foto: H. M./Klix.ba
Bošnjaci će dobro zapamtiti sve uvrede, a posebno uvrede žrtava genocida u Srebrenici, koje izriče Milorad Dodik. Neka toga bude svjestan, izjavio je dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.
Dodikov pokušaj da u Narodnoj skupštini RS revidira ranije usvojeni Izvještaj Komisije za Srebrenicu, istaknuo je Džaferović, ne može imati nikakve pravne ili historijske efekte.

"Milorad Dodik ne može nikakvim izvještajima, izjavama, revizijama ili skupštinskim odlukama prominijeti istinu o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici. Ta istina, da su Vojska i policija RS počinile genocid nad Bošnjacima Zaštićene zone UN Srebrenica, a da je Srbija propustila da spriječi taj genocid, historijska je činjenica utemeljena na čvrstim dokazima i utvrđena brojnim presudama međunarodnih i domaćih sudova", kazao je Džaferović.

Osvrnuo se i na ostale Dodikove uvrede izrečene na račun Bošnjaka.

"Dodik svojim izjavama vrijeđa nacionalna i vjerska osjećanja Bošnjake, vrijeđa žrtve genocida, ali nam neće nanijeti nikakvu štetu. Jer, mi Bošnjaci dobro znamo ko smo i šta smo, a istina o genocidu duboko je urezana u našu kolektivnu svijest. Uvredama na račun žrtava i svih Bošnjaka, Dodik pravi štetu samo sebi i srpskom narodu kojeg predstavlja. Nastavi li ovako, Dodik će postati još samo jedna crna mrlja na obrazu srpskog naroda. Taj narod ne zaslužuje ovakve lidere", kazao je Džaferović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: