{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džaferović konsoliduje SDA u Krajini: Ne trebaju nam pojedinci koji ličnim interesima daju prednost

25.2.2018. u 18:57
214
100
Džaferović konsoliduje SDA u Krajini: Ne trebaju nam pojedinci koji ličnim interesima daju prednost
214
Danas je u Bužimu u prepunoj sali održana je tribina Stranke demokratske akcije o trenutnoj društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.
Članovima i simpatizerima stranke se pored predsjednika Povjereništva SDA Bužim Admira Begovića, predsjednika Kantonalnog odbora SDA USK Šemsudina Dedića obratio i potpredsjednik stranke Šefik Džaferović.

Kako je naglašeno, SDA je u Bužimu dugo bila talac ličnih interesa grupe okupljene oko bivšeg načelnika. Iz stranke je tada istjeran veliki broj istinskih članova a na pozicijama vlasti instalirani su podobni i poslušni. Suočen sa ovim problemom, Kantonalni odbor je u ovoj organizaciji uveo Povjereništvo koje u ovom trenutku radi u punom kapacitetu na vraćanju povjerenja građana i otvaranju stranke na sve one koji žele jačati i promovirati temeljne vrijednosti SDA.

Predsjednik Povjereništva SDA Bužim informisao je članstvo i simpatizere SDA Bužim koji su u velikom broju prisustvovali tribini da su konsolidovali stanje i da imaju jako uporište među narodom i da nema nikakve štete što je bivše rukovodstvo uradilo jer ova slika iz ove sale sve govori.

Šefik Džaferović, nakon što je prisutne upoznao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, poručio da stranci ne trebaju pojedinci koji ne poštuju odluke organa stranke te koji ličnim interesima daju prednost nad općim interesima.

"Misija SDA je očuvanje BiH kao cjelovite demokratske države i osiguranja ravnopravnosti svih njenih naroda i građana na cijeloj teritoriji. Stranci trebaju isključivo iskreni i čestiti članovi i simpatizeri koji shvataju da je biti dio SDA obaveza prema državi i svim njenim građanima", porućio je Džaferović.

Šemsudin Dedić je kazao da najšire članstvo i simpatizeri SDA imaju povjerenje u njenu politiku, a današnja tribina dokaz je da je SDA na pravom putu, te da, uprkos željama opozicije, u Bužimu je bila i ostala najjača politička stranka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: