Član Predsjedništva
4.3k

Džaferović: Bosna i Hercegovina u vakcinaciji ne zaostaje za zemljama regiona

M. G.
Šefik Džaferović (Foto: Screenshot)
Šefik Džaferović (Foto: Screenshot)
Član predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović rekao je danas da naša zemlja ne zaostaje u procesu imunizacije protiv koronavirusa od ostalih zemalja Zapadnog Balkana.

Džaferović je danas gostovao u emisiji Federacija danas koju emituje javni servis FBiH, gdje se, odgovarajući na brojna pitanja dotakao i pandemije koronavirusa u našoj zemlji i vakcinacije.

Džaferović ne vidi nikakav problem u tome što BiH nije nabavila vakcine za svoje stanovništvo, osim donacija koje je dobila od Srbije, Slovenije i Turske, a u svojim izjavama ide tako daleko da tvrdi da po pitanju vakcinacije stojimo rame uz rame sa zemljama regiona.

"Bosna i Hercegovina ne zaostaje u procesu imunizacije stanovništva za ostalim državama Zapadnog Balkana, ako izuzmemo Srbiju. Mi smo već otpočeli s tim procesom, doduše vakcinama iz donacija iz nekoliko izvora i ja se zahvaljujem svima koji su pomogli BiH u trenutku kada ne možemo nabaviti vakcine", kazao je Džaferović.

Dodao je da se nada se da ćemo vakcine nabaviti putem Vlade FBiH, jer ugovor je praktično pred potpisivanjem.

"Obaviješteni smo i da vlada entiteta Republika Srpska također vrši nabavku vakcina i da ćemo konačno početi proces masovne vakcinacije", zaključio je Džaferović.