Ko je dao dozvolu?
11

Dvorišta mještana u Istočnom Sarajevu poplavljena zbog gradnje stambenog objekta

N. V.
Mjesto gradnje objekta u ulici Kasindolskog bataljona
Mjesto gradnje objekta u ulici Kasindolskog bataljona
U Opštini Istočno Novo Sarajevo se gradi stambeno-poslovni objekat, međutim na tom mjestu se nalazi glavni vodni kolektor, a radovi su sada napravili problem mještanima koji se nalaze u blizini.

U ulici Kasindolskog bataljona mještani se žale na poplavu i izliv fekalija u dvorišta nakon što je počela gradnja koja, prema riječima, investitora ima sve potrebne dozvole.

Zbog problema koji ih je zadesio, pogođeni građani su pokušali kontaktirali trenutnog gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića kao i gradske i općinske službe međutim bezuspješno.

Na teren je sinoć izašlo Komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" koji su sanirali napravljenu štetu i uspostavili uredno vodosnabdijevanje. Oni su sačinili i zapisnik o izlivu vode u dvorišta, no štetu će mještani morati pokušati da naplate od općinskih službi.

Njih također interesuje i na koji način je investitor dobio dozvolu za gradnju objekta na tom mjestu s obzirom na kolektor koji se tu nalazi, odnosno cijev koja vodi u dva velika naselja.

Građani još navode i da je prema urbanističkom planu na mjestu gradnje stambeno-poslovnog objekta zapravo trebao biti kružni tok ili spojene raskrsnice zbog čega se pitaju kako je investitor uopšte dobio dozvolu za gradnju zgrade i ko mu je odobrio gradnju.

Gradonačelnik se nije odazvao, kao ni komunalno preduzeće sa te opštine, ali ni gradska civilna zaštita