{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvorana na Grbavici u utorak dobija ime, velika podrška nazivu "Goran Čengić"

23.9.2017. u 17:03
1.001
95
Dvorana na Grbavici u utorak dobija ime, velika podrška nazivu "Goran Čengić"
1.001
Dvorana na Grbavici u utorak dobija ime, velika podrška nazivu "Goran Čengić"
Članovi Općinskog vijeća Novo Sarajevo u utorak će donijeti odluku o imenu nove sportske dvorane na Grbavici. Lijevi blok stranaka zajednički će podržati prijedlog da još uvijek nedovršen objekat dobije ime po sportisti i heroju Goranu Čengiću.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Naime, 26. septembra se održava sjednica Općinskog Vijeća Novo Sarajevo, na kojoj će se vijećnici i vijećnice izjašnjavati o imenu sportske dvorane na Grbavici. Naša stranka, SDP BiH, Demokratska fronta Bosna i Hercegovina i Gradjanski savez BiH su opredjeljeni za ime Gorana Čengića.

"On je ispunio svoju ljudsku dužnost. Ispunimo i mi svoju", poručili se predstavnici naše stranke koja je još 2013. godine predložila da se dvorani dodijeli ime bh. sportiste.Njegovo ime je zapravo predloženo još 2008. godine na Općinskom vijeću Novo Sarajevo, a pomenutu inicijativu podržao je Općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Podsjećamo, Čengić je u SFRJ bio poznat kao jedan od najboljih rukometaša koji je pored nastupa za reprezentaciju svoje vrijeme proveo u Crvenoj zvezdi i Bosni.

Čengić je stradao početkom opsade Sarajeva. 14. juna 1992. godine od velikosrpskih ubica bezuspješno je pokušao spasiti komšiju Husniju Ćerimagića. Nakon hapšenja, obojicu je na Trebević odveo i ubio danas osuđeni ratni zločinac Veselin Vlahović Batko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: