Novi transferi
247

Dvojica zastupnika u Skupštini USK napustili SDA i SBB i prešli u Nezavisni blok

Piše: M. Ć.
Zastupnici u Skupštini USK Nisvet Jusić (SDA) i Nijaz Kadirić (SBB) napustili su ove stranke i formirat će Klub zastupnika Nezavisnog bloka u Skupštini Unsko-sanskog kantona, potvrđeno je za Klix.ba.

Jusić je za naš portal kazao da je definitivno napustio SDA te da će sa Kadirićem, koji je prije nekoliko mjeseci obznanio da je prešao u Nezavisni blok, formirati novi klub Skupštini USK.

"U protekle dvije godine, zajedno sa brojnim drugim ljudima, pokušali smo mijenjati neke stvari u SDA. Nažalost, nije bilo moguće doći do bilo kakvog dogovora te smo morali ići dalje. Donijeli smo odluku da ćemo gospodin Kadirić i ja osnovati Klub Nezavisnog bloka u Skupštini USK, a sa ovom strankom nastupit ćemo i na predstojećim izborima", rekao je Jusić.

On je istakao da je protekle dvije godine podnosio brojne inicijative, tražio drugačiji pristup i odgovornost nosioca izvršnih funkcija, ali da njegova nijedna sugestija nije naišla na pozitivnu reakciju.

"Jedan od razloga je i nepostojanje bilo kakvih principa i ostajanje u vlasti pod bilo koju cijenu, iz čega se rađaju neprincipijelne koalicije i javnosti je jasno o čemu je tu riječ. Također, imamo potpuno odsustvo odgovornosti za stanje u USK koji je demografski uništen, a privredno i infrastrukturno zapušten. Niko u vlasti se ne bavi suštinskim pitanjima i problemima građanima", kazao je Jusić.

On je naglasio da odluku o prelasku u Nezavisni blok ne donosi sam, već da iza njega stoji šira grupacija ljudi koja je zajedno nastupila na izborima 2016. godine u Bužimu i ostvarila odlične rezultate.