Brčko
28

Dvojica policajaca odlikovana medaljama za hrabrost

FENA
Foto. infobrcko.com
Foto. infobrcko.com
Brčanski policajci Nasvet Čolić i Sandro Stevanović danas su odlikovani najvišim priznanjem policije Brčko distrikta, policijskim medaljama za hrabrost,

Visoka priznanja dobili su zbog iskazane hrabrosti prilikom uhićenja jedne osobe koja je pokušala izvršiti provalnu krađe 7. marta ove godine u jednoj brčanskoj samoposluzi.

Trideset šestogodišnji policajac Nasvet Čolić, koji je bio u redovnoj službi s kolegom Stevanovićem, ovom je prilikom zadobio dvije prostrijelne rane na ruci i nozi.

"Medalja hrabrosti me stimulira i obvezuje da i dalje budem u službi zaštite građana. Posebno zadovoljstvo osjećam jer sam prvi policajac u Brčkom kome je uručena ovakva vrsta priznanja", istaknuo je Čolić.

Njegov kolega Sandro Stevanović kazao je kako je hrabrost jedna od najvažnijih osobina koju mora pokazati kroz redovni posao policijskog službenika.

"Prilikom razotkrivanja kaznenih djela hrabrost sama izađe na vidjelo, a intenzivnim operativnim radom na terenu kao i suradnjom s građanima policajci ruše barijere straha", kazao je Stevanović.

Na svečanosti uručivanja medalja zahvalnost i čestitke za hrabrost policajcima su uputili supervizor za Brčko Raffi Gregorijan, gradonačelnik distrikta Dragan Pajić, predsjednik Skupštine Mirsad Đapo i njegov zamjenik Ivan Krndelj.