Simptomatične rokade
71

Dvojica inspektora MUP-a KS "iznenada" preraspoređena dok je hapšen njihov kolega u akciji "Insider"

Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Dvojica inspektora Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo iz Sektora kriminalističke policije odlukom komesara Nusreta Selimovića prebačena su u policijske stanice Stari Grad i Vogošća.

Kako saznaje Klix.ba, simptomatično je da se preraspodjela dogodila u periodu kada je uhapšen njihov kolega iz istog sektora - Adis Prašović. Da li je ovo "izbacivanje" dvojice policijskih inspektora iz Sektora krim policije povezano sa slučajem Prašovića, za sada nije poznato.

Prašovića, inače visokorangiranog policijskog službenika, su uhapsili pripadnici Uprave policije MUP-a KS pod sumnjom da je počinio krivično djelo “Povreda tajnosti postupaka i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”.

Hapšenje je dio operativne akcije, a u vezi sa aplikacijom "Sky", u kojoj je ranije uhapšen i pripadnik DKPTBiH Fahrudin Gačanović, kao i Admir Arnautović, dok se za Adnanom Maglićem i dalje traga.

Za sada se još uvijek provjerava veza uhapšenog policajca sa pomenutim dvojcem, a Prašović je, kako saznajemo, "pao" tokom akcije prisluškivanja Arnautovića i ostalih.

Tužilaštvo BiH i policijske agencije, u saradnji s Europolom i FBI-jem, ranije su najavili beskompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala, pa je za očekivati nova hapšenja, i u policijskim i pravosudnim odredima.