Akcija Istok 2
3

Dvojica Banjalučana uhapšena zbog 12 krađa i štete od 79.570 KM

SRNA
Pripadnici Policijske uprave Banja Luka, u kordinaciji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, tokom akcije "Istok 2" uhapsili su Banjalučanine čiji su inicijali Z.A. (42) i I.V. (30) osumnjičenih za 12 teških krađa kojima su pričinili štetu od 79.570 KM, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije PU Darko Novković.

Novković je istakao da su Banjalučani devet teških krađa i tri teške krađe u pokušaju počinili od 25. novembra prošle do 5. jula ove godine na području gradova Banja Luka i Prijedor, te opština Mrkonjić Grad i Čelinac.

"Osumnjičeni su dolazili do kuća i stanova oštećenih i iskoristili njihovu nepažnju, te provaljivali u njih i krali zlatni nakit, novac i druge predmete pogodne za prodaju", precizirao je Novković.

On je dodao da su osumnjičeni ukradene predmete prodavali, a novac trošili za svoje lične potrebe.

Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka pretresla kuće, stanove, vozila i pomoćne objekte u Banjaluci koje koriste osumnjičeni i pronašla i oduzela mobilne telefone, SIM kartice, zlatni nakit, kao i garderobu koju su koristili za izvršenje krivičnih djela, a saslušan je i veći broj svjedoka.

Nakon završenog ispitivanja osumnjičena lica će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Zoran Aleksić i Igor Vučenović, koji su višestruki povratnici u krivična djela i već su bili i osuđivani.