{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvojica aktivista NVO PAOR krenuli na Marš mira od Zrenjanina do Srebrenice

A
7.7.2014. u 15:49
4
3
Dvojica aktivista NVO PAOR krenuli na Marš mira od Zrenjanina do Srebrenice
4
Dvojica aktivista NVO PAOR krenuli na Marš mira od Zrenjanina do Srebrenice
U znak sjećanja na genocid u Srbrenici i doprinosa izgradnji trajnog mira, dvojica aktivisti NVO PAOR iz Zrenjanina krenuli su na Marš mira Zrenjanin-Srebrenica.
Marš mira je dio prve sportske akcije u sklopu priče "Walking Ideas". Tokom pet dana hodanja predviđena je pješačka tura od Zrenjanina do Srebrenice u dužini od 228 kilometara. U sportskoj akciji učestvuju Hamit Ami-Apu Kurteši i Srđan-Đile Papić Đurić.

Panonska aktivistička organizacja (PAOR) u skladu sa svojim statutom i programom sprovodi mirovnu politiku i izgradnju mira, kroz angažovano djelovanje. Sportski aktivizam za mir je dio priče "Walking ideas", koja za cilj, pored izgradnje mira, ima promociju zdravih stilova života, ekologije, nauke i edukacije i bliskih projekata organizacija civilnog društva.

Kroz ovu akciju za mir, aktivisti PAOR-a će šetati od Zrenjanina ka Srebrenici, kroz Titel, N. Slankamen, Inđiju, Šabac… gdje su planirani susreti sa predstavnicima organizacija civilnog društva, formalnim i neformalnim grupama civilnog sektora, bliskih programa i ideja.

Smatraju da će njihova šetnja doprinijeti izgradnji trajnog mira u postkonflintnom društvu Zapadnog Balkana.

Akcija se može pratiti putem Facebook stranice: Šetanje Ideja – Walking Ideas i Panonska aktivistička organizacija – PAOR.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: