Bit će ispitani
8

Dvojac uhapšen u ZDK zbog pomaganja Sejfoviću predani Tužilaštvu KS

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvojica muškaraca koji su osumnjičeni za pomaganje Amelu Sejfoviću u činu bijega iz KPZ-a Sarajevo danas su predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, dvojica osumnjičenih koje su jučer policijski službenici MUP-a KS u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona i Srednjobosanskog kantona lišili slobode, predati su u nadležnost Tužilaštva KS", potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva.

Oni će biti zadržani 24 sata nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac koji će odlučiti o daljim mjerama. Dvojica uhapšenih se sumnjiče da su omogućili bijeg osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Nezvanično, radi se o Dževadu Haziću i Amiru Ibrahimiju.

Podsjećamo, oni su uhapšeni na području Zeničko-dobojskog kantona u sklopu akcije privođenja osoba za koje se sumnja da su omogućili i olakšali Sejfovićev bijeg. Pored njih, uhapšene su još četiri osobe među kojima su čuvari KPZ-a i medicinski tehničar, a oni su sinoć predati u nadležnost Tužilaštva.

Sejfović je pobjegao u nedjelju u 14:25 sati. Optužen je za pokušaj ubistva Davora Milića 2009., za oštećenje tuđe stvari 2013., te za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić.