Oglasio se MUP
4

Dvije osobe uhapšene zbog ubistva Krunića, a za trećom raspisana potjernica

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danas su uhapsili osobe inicijala E.B. i M.G. koje se sumnjiče da su izvršile krivična djela "teško ubistvo" na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i "ubistvo u pokušaju" na štetu Gorana Ilića, a koja su sinoć počinjena u Glamočanima, kod Banja Luke.

Ove osobe se sumnjiče da su sa Željkom Kovačevićem, koji je sinoć smrtno stradao u oružanom napadu na Krunića, Pavlovića i Ilića, direktni izvršioci ovih krivičnih djela.

Za ova krivična djela sumnjiči se i lice B.Đ. iz Banja Luke, koji se trenutno nalazi u bjekstvu i za kojim policija aktivno traga. Za ovom osobom raspisana je potjernica.

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS

Emilio Baldo uhapšen zbog slučaja ubistva Slaviše Krunića

Poznat identitet ubijenog napadača na Slavišu Krunića

U Banjoj Luci ubijen biznismen Slaviša Krunić, u razmjeni vatre stradao i jedan napadač

"Istragu u vezi sa krivičnim djelom "Teško ubistvo" vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala", saopćeno je iz MUP-a RS.

Mediji su ranije objavili da je uhapšena osoba inicijala E.B. zapravo Emilio Baldo koji je od ranije poznat po izvršenju teških krivičnih djela.