Izazivanje opasnosti
11

Dvije osobe uhapšene zbog pada ringišpila u Posušju u kojem je povrijeđeno devet osoba

Piše: R. D.
Foto: Grude online
Foto: Grude online
Nakon pada ringišpila noćas u Posušju te istrage koja je uslijedila, policija je, kako saznajemo, uhapsila dvije osobe. Uhapšene se tereti da su počinili kazneno dijelo izazivanja opće opasnosti.

Podsjećamo, u toku manifestacije Ilijino brdo devet osoba je povrijeđeno, od toga dvoje djece, kada se ringišpil iznenada srušio. Povrijeđeni su medicinski zbrinuti u Domu zdravlja Posušje i KBC Mostar, a kako saznajemo nisu životno ugroženi.

"Od posljedica pada s ringišpila u Posušju, u SKB Mostar je dovezeno devet osoba, od kojih je pet nakon obrade u Centru urgentne medicine pušteno kući, a četiri su zadržane na liječenju. Dvije osobe (1999. i 2002. godište) su hospitalizirane na Odjel za dječju hirurgiju, a druge dvije (rođene 1996. i 1999.) na Kliniku za hirurške bolesti. Niko od hospitaliziranih nije životno ugrožen, a tačan stepen povreda bit će utvrđen nakon današnje detaljne obrade iako po sadašnjim procjenama izgleda da se radi o lakšim tjelesnim povredama", kazala je za Klix.ba Adrijana Pandža iz Ureda za odnose s javnošću KBC Mostar.

Istraga koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona i dalje je u toku, a vrši se u koordinaciji s kantonalnim tužilaštvom.