Odluka Vlade FBiH
184

Dvije lokalne ceste u BiH postale su regionalne

FENA
Federalna vlada usvojila je dvije odluke o razvrstavanju lokalnih u regionalne ceste.

Prvom odlukom je lokalna cesta Zenica - Arnauti - Ribnica - Donji Kakanj (spoj s regionalnom cestom R-466) razvrstana u regionalnu cestu R-457, a drugom je lokalna cesta Alibegovački most - Šivša - Mlinište - Lovački dom - Bejići - Ularice - Šumski dvor - Makljenovac - Vila (spoj s magistralnom cestom M-17) razvrstana u regionalnu cestu R-474a.

Prva odluka o prekategorizaciji je donesena jer je bila prolongirana ranija odluka Vlade FBiH kojom je lokalna cesta Kantonalna bolnica Zenica - Kasapovići - Kovačići - Arnauti - Ribnica - Donji Kakanj bila razvrstana u regionalnu cestu s oznakom R-457, pa je ova cesta ostala kao lokalna. Potom je pokrenuta inicijativa građana mjesne zajednice Arnauti da počne primjena ove odluka, jer je riječ o značajnoj cestovnoj komunikaciji za stanovništvo Babinskog sliva, čime bi znatno bili poboljšani njegovi životni uvjeti.

Druga odluka donesena je na inicijativu koju je Općina Usora uputila Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.