BiH
160

Dvije godine zatvora vozaču koji je teško povrijedio djevojčicu Sajjru Poljo

Piše: E. M.
Izricanje presude u Općinskom sudu u Zenici (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Izricanje presude u Općinskom sudu u Zenici (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Pred Općinskim sudom u Zenici danas je na dvije godine zatvora osuđen Aldin Baručija iz Zenice koji je početkom 2015. godine u mjestu Raspotočje automobilom udario Zeničanku Sajjru Poljo koja je uslijed povreda zadobila trajnu invalidnost.

Sudija Sonja Urošević Baručiju je osudila na dvije godine zatvora zbog počinjenog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja tako što je 26. februara 2015. godine oko 11 sati u ulici Sarajevska upravljao motornim vozilom brzinom od 75 kilometara na sat na dionici puta gdje je ograničenje 50 kilometara na sat čime je ugrozio sigurnost saobraćaja.

Tom prilikom udario je djevojčicu koja je zadobila teške tjelesne povrede zbog čega će ostati trajni invalid sa paralizom donjih ekstremiteta.

"Danas sam doživio nakon godinu i devet mjeseci borbe da bude osuđen na dvije godine zatvora. Ovo je meni satisfakcija ako će to djelovati na nekoga ko će obratiti pažnju u saobraćaju i spasiti život nekog djeteta u Zenici. Ova borba nije bila bez ikakvog razloga. Hvala Bogu završilo se i mogu lakše da dišem", kazao je Sajjrin otac Mirsad Poljo.

On je dodao da se nesreća koja se dogodila svima može desiti, ali da je najveći zločin počinjen njegovoj porodici zbog toga što je optuženi godinu i devet mjeseci tvrdio da nije kriv te je krivicu prebacivao na Sajjru i sve druge okolnosti i faktore.