BiH
0

Dvije godine od smrti Milana Jelića

SRNA
Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović primiće danas Milicu Jelić, suprugu bivšeg predsjednika RS Milana Jelića, povodom obilježavanja dvije godine od njegove smrti.

Prijem je najavljen za 11.00 sati u Palati Republike u Banjaluci, nakon čega je predviđeno saopštenje za javnost.

Sutra u 10.30 sati članovi porodice, delegacije institucija RS i predstavnici institucija BiH iz RS položiće vijence na grob Milana Jelića na Gradskom groblju u Modriči, a Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski  Vasilije u 11.00 sati služiće parastos.

U srijedu, 30. septembra, u Modriči će biti odigrana memorijalna fudbalska utakmica između veterana reprezentacija Republike Srpske i Srbije, najavljeno je iz Biroa predsjednika RS za odnose sa javnošću. 

Milan Jelić rođen je 26. marta 1956. godine u Modriči.

Ekonomski fakultet završio je u Subotici, a postdiplomske studije na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci gdje je i magistrirao i doktorirao. 

Bio je generalni direktor preduzeća "8. septembar" u Modriči, te generalni direktor Rafinerije ulja Modriča. Od oktobra 2006. do smrti obavljao je funkciju predsjednika RS i predsjednika Fudbalskog saveza BiH.
U više navrata za svoj rad nagrađivan je priznanjima među kojima se ističu priznanja Menadžera godine u Republici Srpskoj za 2002. godinu, te menadžera decenije u BiH u 2003. godini. 

Milan Jelić preminuo je 30. septembra 2007. u Doboju.