{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvije godine od smrti generala, patriote i velikana Rasima Delića

16.4.2012. u 13:07
6
0
Dvije godine od smrti generala, patriote i velikana Rasima Delića
6
Rodbina, prijatelji, saborci te brojne delegacije i udruženja su danas učenjem Jasina i polaganjem cvijeća na mezar u Memorijalnom centru Kovači, obilježili drugu godišnjicu smrti ratnog generala Rasima Delića.
Mustafa Polutak, ratni general i dugogodišnji prijatelj Rasima Delića, je pričao prisutnima o veličini i značaju generala Delića za Armiju RBiH.

"Rasima sam poznavao dugo i vrlo mi je teško danas pričati o njemu na ovaj način. Tokom agresije bili smo vrlo bliski, sarađivali i djelovali zajedno. Ono što posebno želim istaći jeste patriotizam i ljubav generala Delića prema BiH. On je pravovremeno vidio šta se sprema BiH, te je, iako je bio u teškoj situaciji, tačnije bio je u komandi Četvrtog korpusa JNA, jasno kazao da to nije njegova armija te istupio iz nje. Želio je da zajedno sa braniocima Bosne brani svoju zemlju i njen narod", naglasio je Polutak.

"General Delić je bio i veliki ljubitelj knjige te je i sam autor šest knjiga. Neizmjerno je volio svoju porodicu, a mi, saborci i patriote ove zemlje, mu ovom prilikom zahvaljujemo na svemu što je učinio za BiH", dodao je Polutak.

Delićev sin Adnan je kazao kako poslije dvije godine i dalje osjeća veliku bol i tugu sjećajući se svog oca.

"Kada vidim ove ljude koji sa ovolikim poštovanjem govore o mom ocu osjećam se izuzetno ponosno. Drago mi je što je BiH imala takvog čovjeka i što smo provodili vrijeme s njim", naglasio je sin Adnan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: