{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvadesetak bh. zvaničnika u delegaciji za Luksemburg

F
FENA
13.6.2008. u 11:06
0
0
Dvadesetak bh. zvaničnika u delegaciji za Luksemburg
0
Dvadesetak bh. zvaničnika u delegaciji za Luksemburg
Foto: AFP/File
Dvadesetak zvaničnika sačinjavat će delegaciju Bosne i Hercegovine na svečanom potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) s Evropskom unijom u ponedjeljak u Luksemburgu, a tom broju treba dodati i jedan broj savjetnika, saznaje danas Fena od svojih izvora u Vijeću ministara BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH.
Sporazum će potpisati predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić, a uz njega u tom trenutku trebalo bi da budu predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj.

Prema ovim informacijama, osim Špirća i Alkalaja iz Vijeća ministara u Luksemburg putuju ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić i ministar pravde Bariša Čolak. Putovanje u Luksemburg su otkazali ministar ljudskih prava i izbjeglica Safet Halilović i ministar sigurnosti Tarik Sadović.

Direkciju za evropske integracije predstavljat će direktor Osman Topčagić i Darija Ramljak, a pozvan je i glavni pregovarač Igor Davidović.

Iz Parlamentarne skupštine BiH, navode Fenini izvori, putuju predsjedavajući Predstavničkog doma Niko Lozančić, njegov zamjenik Beriz Belkić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ilija Filipović i predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Halid Genjac.

Pozivi za Luksemburg su upućeni entitetskim predsjednicima i premijerima i predstavniku Brčko Distrikta. Međutim, put je otkazao federalni premijer Nedžad Branković.

Kako kaže Fenin izvor iz MVPBiH, sala u kojoj će se svečano potpisati SSP može primiti oko 30 ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: