{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dva miliona KM za novčane pozajmice pripadnicima boračke populacije

F
17.8.2012. u 18:25
0
0
Dva miliona KM za novčane pozajmice pripadnicima boračke populacije
0
Dva miliona KM za novčane pozajmice pripadnicima boračke populacije
Ugovor o pružanju usluga plasmana i povrata odobrenih novčanih pozajmica za rješavanje stambenih potreba boraca-branitelja potpisali su danas ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Vahid Karavelić i direktor Balkan Investment banke AD Banja Luka Edvinas Navickas, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.
Navedena banka je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji ponuđač za realizaciju pomenutih usluga, te će vršiti plasman pojedinačno odobrenih novčanih pozajmica pripadnicima boračke populacije.

Novčane pozajmice u 2012.godini bit će dodijeljene na osnovu objavljene konačne liste kandidata koji ispunjavaju uvjete za odobravanje novčanih pozajmica, a dobit će ih prvih 80 pripadnika boračke populacije koji su imali najveći broj bodova.

Za ovu namjenu u budžetu KS-a za tekuću godinu je osigurano dva miliona KM. Pravo na novčane pozajmice pripadnici boračke populacije ostvarit će na osnovu Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine.

Najveći pojedinačni odobreni iznosi za kupovinu i izgradnju stambenih jedinica su do 40.000 KM, saopćila je press služba Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: