MUP RS
0

Duže radno vrijeme za prijem zahtjeva za lične karte i pasoše

FENA
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo naložio je danas službenicima entitetske policije koji rade na poslovima izdavanja ličnih dokumenata i putnih isprava u RS-u da prilagode svoje radno vrijeme zahtjevima i potrebama građana.

"Službenici MUPRS-a koji rade na lokaciji u Medicinskoj elektronici Banja Luka jučer su radili do 23 sata kako bi odradili sve zahtjeve koje su tokom dana zaprimili od građana, jer je sistem Civilnog registra profunkcionirao tek oko 17 sati“, rekla je Feni Mirna Šoja, glasnogovonrica MUPRS-a.

Ona je precizirala da su se na većini lokacija u RS-u počeli zaprimati zahtjevi za izdavanje ličnih dokumenata i putnih isprava, mada i dalje postoje problemi u samom funkcioniranju sistema Civilnog registra, koje pokušava da riješi nadležna Agencija za identifikaciona dokumenta, razmjenu podataka i informacija (IDEEA) u BiH.

Iz IDEEA-e uvjeravaju, navodi Šoja, da će svi problemi i zastoji koji su pojavili zbog tehničkih problema koji su se javili u funkcionisanju sisistema Civilnog registra i postupka izdavanja biometrijskih putnih isprava BiH biti uskoro riješeni.