BiH
1.9k

Duvnjak od Inzka traži da zabrani da se studentski dom zove Radovan Karadžić

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Dopredsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak zatražio je od visokog predstavnika Valentina Inzka od odmah zabrani da se studentski dom na Palama zove imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića.

"Uime svih normalnih i poštenih građana Bosne i Hercegovine, zaustavite sistemsko širenje fašizma, spriječite da se ubitačni virus šovinizma i destrukcije širi među mladima naše zemlje, zaustavite omalovažavanje žrtava genocida i svih ratnih zločina koje je organizirao i provodio režim na čelu sa monstruoznim doktorom sa Durmitora", poručio je Duvnjak Inzku u svom saopćenju.

Po njegovim riječima, ovo je neviđena provokacija i pucanj u budućnost.

"Ovo je otvaranje rana žrtvama genocida. Ovo je genocid iznova! Iskreno se nadam i da je ovo korak koji treba gurnuti ratni entitet RS na deponiju historije. Očigledno nisu zainteresovani da grade normalni multietnički entitet RS, i ne samo da nisu prošli katarzu, nego još slave protagoniste i organizatore najvećeg fašističkog zla koje je, nakon Drugog svjetskog rata, haralo jednim dijelom Evrope", naveo je Duvnjak.