BiH
0

Duška Jurišić odgovorna urednica Informativnog programa FTV-a

FENA
Foto: Gracija
Foto: Gracija
Odlukom generalnog direktora RTVFBiH Jasmina Durakovića, na mjesto odgovornog urednika Informativnog programa Federalne televizije imenovana je urednica emisije "Pošteno", Duška Jurišić.

Bakir Hadžiomerović koji je do sada obavljao dužnost odgovornog urednika Informativnog programa Federalne televizije s ove pozicije se povukao na vlastiti zahtjev zbog velikog broja privatnih i poslovnih obaveza.

Bakir Hadžiomerović ostaje urednik političkog magazina "60 minuta" i jedan od ključnih ljudi Informativnog programa Federalne televizije, saopćila je Pres-služba za informiranje RTVFBiH.

Duška Jurišić rođena je 1. novembra 1965. godine u Sarajevu. Završila je Pravni fakultet 1989. godine. Od 1986. do 1992. godine radi na Radio Sarajevu 202 kao reporterka, voditeljica i urednica informativnih emisija. Ratnu 1992. provela je kao reporterka Radija Bosne i Hercegovine. Početkom 1993. samostalno vodi i uređuje vijesti na radiju. Ubrzo prelazi na Televiziju BiH, gdje radi kao reporterka, te voditeljica i urednica centralne informativne emisije Dnevnik. Školsku 1996./97. provela je na novinarskoj specijalizaciji u Sjedinjenim Američkim Državama, kao stipendistica USIS-a i Glasa Amerike, na univerzitetima State University of New York i State University of New Jersey - Rutgers. Jedna je od inicijatora saradnje Škole za komunikacije, bibliotekarstvo i žurnalistiku Rutgers Univerziteta s Fakultetom političkih nauka u Sarajevu. Od 1998. do 2000. radila je kao urednica i voditeljica informativnih emisija na OBN-u. Period od 2000. do 2002. godine provela je u Centralnoj banci BiH kao koordinatorica Službe za odnose s javnošću pri Uredu guvernera.

Prvog maja 2002.godine uspostavila je radni odnos na Javnom radio-televizijskom servisu BiH, gdje je obavljala poslove šefice deska, te urednika i voditelja emisije "Pošteno govoreći".

Od 1. maja 2007. godine uposlenica je Radio-televizije Federacije BiH, gdje radi kao urednica i voditeljica centralne informativne emisije Dnevnik 2, te uređuje i vodi sedmičnu dijalošku emisiju "Pošteno".