Saznaje Klix.ba
901

Duška Jurišić imenovana za novu direktoricu TVSA

D. Be.
Duška Jurišić (Foto: Facebook)
Duška Jurišić (Foto: Facebook)
Dugogodišnja novinarka i urednica Duška Jurišić zvanično je imenovana za direktoricu TV Sarajevo, saznaje Klix.ba.

Na nedavnoj skupštini JP Televizije Kantona Sarajevo (TVSA) imenovani su članovi Nadzornog odbora što je bio najgovještaj izbora nove osobe na direktorskoj funkciji. Tako je danas potvrđeno pisanje portala Klix.ba s obzirom da će taj posao u budućnosti obavljati Duška Jurišić.

Ona je tokom bogate karijere obavljala dužost urednice TV programa i Informativnog programa Federalne televizije, odgovorne urednice magazina Dani, producirala je i uređivala niz autorskih televizijskih projekata. Najpoznatija je po autorskom talk-show programu Pošteno (govoreći), koji je nastao 2003. u produkcije BHT-a, a od 2007. je emitovan na FTV-u.

Najveći dio njene novinarske karijere vezan je za RTV BiH (nekadašnje RTV Sarajevo), gdje je radila kao reporterka sarajevskog radija 202, nakon toga Radija BiH, te kao voditeljica i urednica centralne informativne emisije Dnevnik Televizije BiH.

Duška Jurišić je magistra žurnalističkih nauka Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i diplomirana pravnica.

Direktorska pozicija je već nekoliko mjeseci predmet žestokih neslaganja u vladajućoj kantonalnoj koaliciji, između Naše stranke i Naroda i pravde.

Direktor TVSA imenuje se na mandatni period u trajanju od četiri godine.