Spremna za svaku funkciju
967

Dušanka Majkić o političkim ambicijama: Ja sam rođeni parlamentarac

Klix.ba
Dušanka Majkić (Foto: Klix.ba)
Dušanka Majkić (Foto: Klix.ba)
Aktuelna zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić na ovogodišnjim izborima nije uspjela obnoviti mandat. U razgovoru za Klix.ba kazala je da sada njene političke ambicije ovise o ambicijama SNSD-a.

Majkić nam je rekla da uprkos tome što je na ovogodišnjim izborima dobila 15.225 glasova nije uspjela dobiti mandat u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

"To ne znači da stranka neće smatrati da ja, s iskustvom koje imam, neću biti korisna na nekom mjestu. Sve zavisi od stranke. Moje ambicije se vežu za potrebe SNSD-a", kazala je Majkić.

S obzirom na to da će SNSD u ovom mandatu definitivno biti dio Vijeća ministara BiH, Majkić smo pitali i da li joj je privlačnija zakonodavna ili izvršna vlast.

"Ja sam rođeni parlamentarac. Radila sam 14 godina posao parlamentarca i mislim da sam taj posao dobro radila. Imam se na šta osvrnuti", rekla je Majkić.

Zaključila je da ukoliko SNSD bude sudio kako ona treba raditi nešto drugo, da će se i tako odrediti.

Kako smo ranije pisali, građani BiH od 2002. godine imaju priliku pratiti rad Dušanke Majkić u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ona je 2002. godine izabrana za zastupnicu u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a u jednom mandatu obnašala je i funkciju delegatkinje u Domu naroda PSBiH.