|

Dušan Janković i dalje u bjekstvu, SIPA ga traži

Dušan Janković i dalje u bjekstvu, SIPA ga traži
0
S
Sarajevo-x.com
22.12.2010. u 11:04
16
komentara
0

dijeljenja
Dušan Janković i dalje u bjekstvu, SIPA ga traži Foto: Arhiv
Ratni zločinac Dušan Janković i dalje je u bjekstvu. Bivšeg komandira Stanice javne bezbjednosti Prijedor Sud BiH je u utorak nepravosnažno osudio na 27 godina dugotrajnog zatvora, a on se nije pojavio na izricanju presude.
Državni sud izdao je nalog za hapšenje Jankovića. koji je osuđen za ubistva civila na Korićanskim stijenama, a za njime je izdata i crvena interpolova potjernica.

Kako smo saznali u Sudu BiH, još uvijek nema saznanja o tome gdje se ratni zločinac nalazi.

Glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Željka Kujundžija, kazala je za Sarajevo-x.com da se aktivno radi na pronalasku Jankovića.

"Po naredbi Suda BiH poduzete su sve aktivnosti i aktivno se radi na lociranju i privođenju Dušana Jankovića", istakla je Kujundžija.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine proglasio je Dušana Jankovića krivim za naređivanje ubistava na planini Vlašić i osudio na 27 godina dugotrajnog zatvora. Janković se nije pojavio na izricanju presude, a putem svog branioca Ranka Dakića poslao je poruku da mu je automobil na putu ka Sarajevu ostao u kvaru.

U Sudu BiH su naveli da je u ponedjeljak, dan prije izricanja presude ,Jankovića u njegovom domu obišla prijedorska policija, a njegova supruga tvrdi da je ka Sarajevu krenuo u utorak u jutarnjim satima.

Nadležne institucije istakle su da su odigurani svi granični prijelazi, kako bi se spriječio bijeg osuđenog zločinca.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...