Duraković: Za izvinjenje Vučiću dobio sam podršku majki ubijene djece

F
FENA
19.12.2015. u 10:52
0
46
Duraković: Za izvinjenje Vučiću dobio sam podršku majki ubijene djece
0
Duraković: Za izvinjenje Vučiću dobio sam podršku majki ubijene djece Ćamil Duraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je u gostovanju na TV Alfa da zna da je uradio pravu stvar kada se izvinio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću jer je dobio podršku majki ubijene djece koje žive u Srebrenici.
Istakao je da kada premijer jedne države bude napadnut na teritoriji druge je tehnički rat, a o tome ne razmišljaju oni koji su sjeli u autobuse i otišli taj dan kući.

"Vučić da je bio politički podao, mogao je dobiti ogromne političke poene nakon napada", rekao je Duraković.

Govoreći o odnosu Srebrenice i Srbije kazao je da ako neki ne žele da kao načelnik općine Srebrenica koja graniči sa Srbijom gradi dobre odnose, samo neka kažu i on će "dići ruke od svega".

"Postoje neke stvari koje ne možemo izbjeći, mi u Srebrenici graničimo sa Srbijom i imamo zajedničke interese", kazao je Duraković.

Komentirajući nedavno održanu Investicijsku konferenciju, naveo je da je to ideja iz njegove predizborne platforme, te da je bilo važno da je oni organizuju u Srebrenici, a ne neko u New Yorku, Washingtonu...

"Uspjeli smo okupiti sve i vlast i opoziciju iz RS-a, Federacije, Crne Gore, Srbije... Pored siromašnih općina u Srbiji, Vlada Srbije jednoglasno donosi odluku da pet miliona eura izdvoji tamo nekome u BiH, to je velika stvar", rekao je Duraković.

Upitan o odnosu prema Srebrenici, naveo je da ih boli što ih ne razumiju oni koji su ovdje i koji donose odluke koje se tiču Srebenice, a vjerovatno kalkuliraju s nekim drugim općinama.

Duraković smatra da narodi na Balkanu imaju opcije da se ubijaju ili da žive u miru, zato treba da pružamo ruku ljudima poput Vučića.

Tvrdi da je Republika Srpska entitet koji je ekskluzivno napravljen za Srbe, te da ideja o Srebrenici kao distriktu i dalje postoji i jedina je realna.

"Pitat ćemo Vučića da nam pomogne u tome", kazao je Duraković.

Rekao je i da će se ponovo kandidovati za načelnika, jer neće dozvoliti da neko sruši koncept koji su stvorili.

"Neka kažu zašto Ćamil Duraković ne treba da bude više načelnik, pouzdano znam da na tome već rade", izjavio je Duraković.


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: