{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Duraković: Mi od Srbije sada dobijamo jedan čitav budžet Srebrenice

11.11.2015. u 18:54
259
201
Duraković: Mi od Srbije sada dobijamo jedan čitav budžet Srebrenice
259
Duraković: Mi od Srbije sada dobijamo jedan čitav budžet Srebrenice
Ćamil Duraković/Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Prvi dan investicijske konferencije je završen, a zadovoljstvo urađenim poslom nije krio prvi čovjek Srebrenice, načelnik Ćamil Duraković. On je istakao kako su svi iznenađeni da se u proteklih nekoliko mjeseci uspjelo sve pripremiti i na jednom mjestu okupiti svi ovi ljudi.
"Sve to smo uspjeli na osnovu nekog ličnog odnosa, naročito sa premijerom Srbije. Nakon onih dešavanja iz jula uspostavljeni su lični kontakti i ljudski odnos. I sa Vučićem i sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom imamo neki novi koncept saradnje", kazao je Duraković.

Značaj ovog skupa je veći ako se zna da je investicijska konferencija u Srebrenici okupila političare iz različitih stranaka koji se često ne slažu u određenim političkim odlukama, ali kada je u pitanju Srebrenica, svi su se rado odazvali.

"Pozivu koji sam uputio za prisustvo konferenciji rado su se odazvali i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ali i predsjednik SDS-a Mladen Bosić. U Srebrenici danas niko nije pričao ništa negativno, vladala je pozitivna atmosfera", naglasio je Duraković.

Načelnik Srebrenice također je rekao kako nije očekivao da će Aleksandar Vučić biti konkretan, pa se nadao tek deklarativnim obećanjima.

"To mnogo govori o jednom državniku. Ukoliko želi da bude pragmatičan, onda on to i bude. Zamislite, mi sada dobijamo jedan čitav godišnji budžet, koliko je premijer Srbije obećao. Naš budžet je ionako oskudan, a uz dodatnih šest miliona KM za projekte, to će za nas predstavljati preokret. Samo da na ovome stanemo možemo reći da smo uspjeli. Ovo je definitivno prekretnica za region", zaključio je Duraković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: