{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Duraković inicirao smjenu predsjednika Skupštine općine Srebrenica

F
30.6.2014. u 15:02
0
2
Duraković inicirao smjenu predsjednika Skupštine općine Srebrenica
0
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da je on incijator smjene predsjednika Skupštine općine Srebrenica Radomira Pavlovića i da su ga u tome podržale stranke SDA, SBiH, SDP, SBB, SNS, SDS i DNS.
Foto: SRNA
Foto: SRNA


Duraković je ustvrdio da Pavlović u proteklih 14 godina, otkada je obavljao funkciju predsjednika Skupštine općine Srebrenica, nije promijenio koncept svoje politike, te da je sve vrijeme obavljao funkciju predsjednika SNSD-a, a ne funkciju predsjednika Skupštine općine Srebrenica.

Skupština općine Srebrenica danas je smijenila Radomira Pavlovića s dužnosti predsjednika Skupštine, a od 17 prisutnih odbornika, 16 je glasalo za njegovu smjenu, dok je jedan odbornik bio protiv.

Inicijativu za opoziv predsjednika Skupštine općina Srebrenica pokrenulo je osam odbornika zbog, kako je navedeno u obrazloženju, nesavjesnog, neodgovornog i neuspješnog obavljanja ove funkcije.

Smijenjeni Radomir Pavlović (Foto: SRNA)
Smijenjeni Radomir Pavlović (Foto: SRNA)


"Postupak mog razrješenja je politička odluka nametnuta voljom načelnika općine koji je ultimativno rekao - on ili ja, i bošnjački zastupnici su došli pred svršeni čin. Smatram da ovo nije dobro za budućnost općine Srebrenica i da je dobro da Srebrenica ima dobre odnose i s Vladom Republike Srpske i s drugim institucijama u Bosni i Hercegovini", izjavio je Pavlović u povodu njegove smjene.

Kaže da je smijenjen, iako je imao najviše glasova od svih srpskih i bošnjačkih odbornika, više od 1.400, "što znači da se radi o majorizaciji volje građana općine Srebrenica".

"Nadam se da će se političke partije usaglašavati ubuduće o općinskoj većini i da ovo nije kraj političke borbe SNSD-a u Srebrenici", poručio je Pavlović.

Ocijenio je da je SDS, s kojim je SNDS raskinuo koalicioni sporazum, narušio srpsko jedinstvo u općini time što su na kolegiju članovi ove stranke glasali za njegovu smjenu.

"Mi više nismo u koaliciji sa SDS-om, a s kim ćemo dalje praviti koaliciju i da li ćemo praviti ostaje na organima partije da u narednom periodu odluči", izjavio je Pavlović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: