O "licemjernosti"
59

Dunović odgovorio na tvrdnje Stojanovića: Ja sam u mandatu pokrenuo 25 zahtjeva, a koliko je on?

I. Sa.
Zastupnik DF-a Milan Dunović odgovorio je na optužbe koje je nedavno u Klix Studiju iznio potpredsjednik FBiH Igor Stojanović iz reda SDP-a.
Stojanović je naveo kako je DF "licemjeran" te da je to ono što ta stranka radi posljednjih 10 godina politike.

Dunović je za BHRT poručio kako su takve izjave neutemeljene.

"Da li će DF dobiti neki glas, o tome ne treba da misli SDP već DF i glasači", rekao je on te dodao:

"A ti isti glasači će razmišljati i o Trojci, SDP-u i Stojanoviću i o tome šta su uradili".

Napominje da je nezahvalno govoriti o poziciji na kojoj je on ranije bio, a koju obnaša Stojanović sada. Ali, napominje jednu stvar.

"Ali, o tom tzv. licemjerju da postavim pitanje: ja sam u mandatu pokrenuo 25 zahtjeva za ocjenu ustavnosti, a koliko je pokrenuo Stojanović? Kritičar je prethodne vlasti, mogao je pokrenuti apelaciju na pojedine zakone koji su doneseni u vrijeme tadašnjeg premijera Novalića (op.a. Fadila), nije to uradio koliko znam", poručio je Dunović za BHRT.

Podsjetimo, Stojanović je u prošlom izdanju Klix Studija upitan da li se trebalo sačekati s mišljenjem Venecijanske komisije s imenovanjem Marina Vukoje, o čemu je govorio lider DF-a Željko Komšić, na što je on rekao:

"Činjenica da Komšić i DF pokušavaju usporiti rad institucija i diskreditirati svaki proces. Sačekati to mišljenje, ne znam šta bi nam to u ovom momentu značilo. Ja ne smatram da je ovo 'potencijalno kobno' za državu. DF je licemjeran. To je ista priča da kao kad mi kažete da se borite protiv Čovića, a onda kažete da Konaković i Nikšić nisu predstavnici Bošnjaka. To je ono što DF radi posljednjih 10 godina svoje politike. Ne mogu ja sad reći da je izbor Marina Vukoje izdaja države, a Suade Palavrić nije".