|

Dukić: Nije isključen zahtjev za referendum i mitinzi širom RS-a

Dukić: Nije isključen zahtjev za referendum i mitinzi širom RS-a
0
F
FENA
23.10.2007. u 13:34
0
komentara
0

dijeljenja
Dukić: Nije isključen zahtjev za referendum i mitinzi širom RS-a
Predstavnici Srpskog pokreta nevladinih organizacija „Spona“ ne isključuju mogućnost pokretanja zahtjeva za raspisivanje referenduma u RS-u ni organiziranje protesta ukoliko se ne promijeni posljednja odluka visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka.
Predsjedavajući „Spone“ i predsjednik Saveza logoraša RS-a Branislav Dukić izjavio je nakon razgovora s predsjednikom Narodne skupštine RS-a Igorom Radojičićem, da se „neće dozvoliti da visoki predstavnik ovdje glumi vuka, a da srpski narod bude Crvenkapica, jer bez srpskog naroda i RS-a nema ni BiH“.

Kada je u pitanju referendum, Dukić je kazao da je to demokratsko pravo svakog naroda, da zahtjev za njegovo raspisivanje je još u opticaju i da za to treba da se izmijeni Ustav RS-a o čemu odlučuje entitetski parlament.

Predsjednik boračke organizacije RS-a Pantelija Ćurguz kazao je nakon ovog sastanka da treba „po svaku cijenu spriječiti stavljanje u funkciju posljednjih odluka visokog predstavnika i to na način da se izrazi opći stav naspram takvog nedemokratskog pristupa“.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.