BiH
1

Dukat donirao mlijeko za djecu bez roditeljskog staranja

FENA
U povodu Svjetskog dana mlijeka, predstavnici Dukat mliječne industrije posjetili su SOS Dječije selo u Sarajevu i poklonili SOS porodicama i njihovim starateljima veću količinu mlijeka.

Dukat se također pobrinuo da donacijom obraduje i mališane iz Dječijeg doma „Rada Vranješević“ u Banjoj Luci, Javne ustanove "Socijalno-pedagoška životna zajednica" Bihać, Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama „Sveta obitelj“ u Mostaru i SOS Dječijeg sela Gračanica, saopćeno je iz marketing agencije Via Media.

Donacija mlijeka bosanskohercegovačkim domovima i organizacijama za djecu bez roditeljskog staranja i centrima za djecu s posebnim potrebama jedna je u nizu humanitarnih aktivnosti najveće mliječne industrije u regiji.

Dukat mliječna industrija od 2007. razvija vlastiti humanitarni projekt “Mliječni put dobrote” koji, osim u Bosni i Hercegovini, djeluje u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji.

Također, Dukat humanitarnim aktivnostima tradicionalno obilježava Svjetski dan mlijeka, koji je 2001. pokrenula Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) radi promocije konzumiranja mlijeka i mliječnih proizvoda kao veoma bitnih prirodnih i zdravih namirnica, neizostavnih u piramidi zdrave svakodnevne prehrane.