Gospa u Međugorju
0

'Duhovni vođa' svjedoka Gospe napušta Crkvu

Sarajevo-x.com
Tomislav Vlašić
Tomislav Vlašić
Prema pisanju britanskog Daily Telegrapha, Tomislav Vlašić, svećenik koji je umnogome doprinio postavljanju Međugorja na listu najposjećenijih svetišta Katoličke crkve, odlučio je napustiti svećenički red nakon što je Vatikan pokrenuo istragu protiv njega zbog manipuliranja javnosti pretjerivanjem u opisima ukazivanja Gospe, ali i upuštanja u seksualne odnose sa časnom sestrom.

Samoprozvani "duhovni otac" šestero vizionara koji tvrde da ih je posjetila Djevica Marija, na udaru je pape Benedikta XVI budući da je u posljednjih godinu dana pokrenuta istraga protiv njega zbog optužbi da je uvelike pretjerivao kada su u pitanju navodna ukazanja Djevice Marije, kao i sumnje da se upuštao u seksualne odnose sa časnom sestrom.

Fra Vlašić odbio je surađivati u toku istrage i protjeran je u manastir u L'Aquili u Italiji, gdje mu je bilo zabranjeno da komunicira sa drugima, pa čak i sa vlastitim odvjetnicima, bez dopuštenja svog nadređenog.

Iako Vatikan nikada nije dao svoj zvanični blagoslov poznatom svetištu u našoj zemlji, procijenjeno je da je u posljednja tri desetljeća oko 30 miliona hodočasnika posjetilo Međugorje. Odlazak Tomislava Vlašića sada će svakako dodatno razočarati vjernike širom svijeta koji se uporno nadaju da će Vatikan jednog dana kontroverznom svetištu "dati važnost koja mu pripada".

Iako je Vlašić sam odlučio napustiti Crkvu, papa Benedikt XVI insistirao je na tome da mu se u potpunosti zabrani i prakticiranje kršćanske doktrine i uloge duhovnog vođe.