BiH
0

Dugovanja zdravstvenih ustanova u RS-u samo za poreze i doprinose iznose 216 miliona KM

Piše: M. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Republičkog sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS, Milenko Granulić, rekao je da je Savez sindikata RS pripremio radnu verziju opšteg kolektivnog ugovora, na osnovu kojeg će ovaj sindikat sačiniti granski kolektivni ugovor.

"U narednih sedam dana formirat ćemo radnu grupu za izradu granskog kolektivnog ugovora za ovaj sindikat, jer kolektivni ugovori po novom Zakonu o radu važe do kraja aprila ove godine", naveo je Granulić.

Sindikat zdravstva zahtjeva od Vlade i resornog ministra da što prije riješe pitanja dugovanja za doprinose za radnike zaposlene u zdravstvu Republike Srpske.

Resorni ministar, Dragan Bogdanić izjavio je da će Vlada Republike Srpske izaći u razumnom roku sa prijedlogom mjera za rješavanje problema u zdravstvu Republike Srpske.

Bogdanić je rekao da su u toku razgovori sa Svjetskom bankom, jer je u Reformskoj agendi Vlada RS tražila da pomoć budžetima ide za stabilizaciju zdravstvenog sektora u Republici Srpskoj.

"S druge strane, tražit ćemo i druge modalitete da riješimo u što kraćem vremenskom roku problem dugovanja zdravstvenih ustanova za doprinose prema Poreskoj upravi Republike Srpske koji trenutno iznose oko 216 miliona KM", istakao je Bogdanić.