Demant tvrdnji sa FTV-a
0

Dug BHRT-a 8,42 miliona KM

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Menadžment BHRT-a odbacio je kao neistinite tvrdnje objavljene u prilogu Dnevnika RTV Federacije BiH o tome da su se gubici ove medijske kuće uvećali i da iznose više od 10 milina KM, tvrdeći da sa današnjim danom oni iznose 8.420.000 KM.

U reagovanju menadžmenta BHRT-a se navodi da je po osnovu šestomjesečnog obračuna u ovoj medijskoj kući gubici iznose 49.000 KM.

"Od starih dugova koje je naslijedio aktuelni menadžment vraćeno je 900.000 KM revolving kredita, smanjen je dug prema EBU-UER iz prethodnih godina za oko 300.000 KM, a plaćena su prava za englesku Premijer ligu od preko 525.000 KM, koja su takođe stvorena od starog menadžmenta", ističe se u saopštenju.

Menadžment smatra da neizmirenje i osporavanje ovog duga od FTV-a predstavlja "ne samo zaustavljanje razvoja BHRT-a, nego i pokušaj destrukcije ove firme, uključujući i RTV sistem BiH".

Kada je riječ o pitanju povratka novog starog direktora BHRT-a Mehmeda Agovića, menadžment ove medijske kuće poručuje da će ispoštovati svaku sudsku odluku u skladu sa zakonom.

Na Dnevniku FTV-a sinoć je objavljen prilog o navodnom povratku Agovića na čelo BHRT-a u skladu sa odlukom Suda BiH.