Izbori 2022
582

Državni zastupnik Saša Magazinović dobio najveće povjerenje birača SDP-a u Kantonu Sarajevo

G. M.
Saša Magazinović (Foto: I. L./Klix.ba)
Saša Magazinović (Foto: I. L./Klix.ba)
Prema preliminarnim rezultatima, ali bez mogućnosti da se to promijeni, SDP-ov poslanik u državnom Parlamentu i nosilac liste za državni Parlament Saša Magazinović na Opštim izborima je dobio najveće povjerenje od svih kandidata ove stranke u Kantonu Sarajevo.

U proteklom mandatu je bio jedan od najaktivnijih poslanika u Parlamentu BiH što je očigledno prepoznato od strane birača.

Prema preliminarnim rezultatima Magazinović je dobio skoro 13.500 ličnih glasova, od čega više od 12.600 glasova u Kantonu Sarajevo. Skoro polovina glasača koji su svoj glas dali SDP-u u izbornoj jedinici koja obuhvata Kanton Sarajevo i Bosanskopodrinjski kanton, glasala je i za Magazinovića.

Interesantno je da je Magazinović ostvario ovaj rezultat bez klasične kampanje. U jednoj od svojih objava je to i komentarisao riječima

"Moji bilbordi su sve ono što sam radio u protekle četiri godine. Mislim da je tih plakata priličan broj. Kada bih rekao da mi nije drago zbog mog rezultata, ne bih govorio istinu. Ipak, kao dijete SDP-a, moram reći da bih bio sretniji da je moj lični rezultat upola manji, a da smo dobili još poneki mandat u kantonima, entitetima ili državnom Parlamentu", rekao je Magazinović.

Lični rezultat osjeća kao satisfakciju za svoj dosadašnji rad, ali i veliku obavezu prema biračima.

"S druge strane i članovi SDP-a u Sarajevu su mi ovim brojem glasova poslali jasnu poruku koju sam razumio. Iza mene ne stoji nikakav unutarstranački lobi, privrednici ili sponzori. Iza mene stoji samo mnogo rada i mnogo komunikacije sa ljudima koje predstavljam i za koje radim. Tako će biti i u narednom periodu šta god da budem radio", izjavio je Magazinović.