Na isteku mandata
200

Državni zastupnici se oprostili od parlamentarnih klupa

Klix.ba
Zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH danas su održali posljednju sjednicu u ovom mandatu. Nakon oktobarskih izbora neki od njih definitivno će se oprostiti od parlamentarnih klupa, bar u naredne četiri godine.

Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović nakon sjednice je napisao na društvenim mrežama kako je danas održana posljednja sjednica državnog organa zakonodavne vlasti.

"Nije to bio mandat koji će ostati zapamćen kao uspješan. U tom političkom sivilu nekolicina nas je svojim radom poslala poruku da nismo svi isti. Nevladin sektor koji prati naš rad je to prepoznao. Nadam se i javnost", naveo je Magazinović.

Kako kažu, "izbori će uskoro pa će se vidjeti". On se zahvalio svima koji su svojim sugestijama, idejama i prijedlozima učinili da njegov rad bude sadržajan i intenzivan.

Zastupnica DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Maja Gasal-Vražalica na svom Facebook profilu je početkom mjeseca objavila fotografiju sa DF-ovim zastupnicima Damirom Bećirovićem, Hankom Vajzović i Mensurom Beganović.

"Bili smo solidan klub zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Nismo se lično poznavali, tako da je svakom od nas trebalo vremena da se navikne na onog drugog. Na kraju mandata mogu reći da smo imali najboljeg šefa kluba i da smo od kolega postali prijatelji, ali i ostali ljudi", napisala je Gasal-Vražalica.

Zanimljivo je da se ni Gasal-Vražalica, ni šef Kluba zastupnika DF-a Damir Bećirović, a ni zastupnica Hanka Vajzović ne nalaze ni na jednoj listi DF-a. Od aktuelnih zastupnika ove stranke na listi se nalazi samo Mensura Beganović koja je kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

"Svima vama koji ste pratili naš rad, koji ste nas hvalili i kritikovali, od srca zahvaljujemo, jer zbog vas smo mi bili svakim danom bolji. Hvala i medijima koji su nam bili na usluzi i koji su profesionalno radili svoj posao. Do nekad, negdje, ko zna gdje, ostajte nam zdravo", zaključila je Gasal-Vražalica.