{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Državni poslanici i delegati postavljaju pitanja ministrima

F
29.10.2015. u 08:53
0
10
Državni poslanici i delegati postavljaju pitanja ministrima
0
Državni poslanici i delegati postavljaju pitanja ministrima
Foto: Arhiv/Klix.ba
Poslanici Predstavničkog doma i delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) moći će danas na prvoj posebnoj zajedničkoj sjednici oba doma postaviti pitanja članovima Vijeća ministara.
Prema do sada dostupnim materijalima pripremljeno je 28 poslaničkih i delegatskih pitanja, među kojima su pitanja o odlaganju nuklearnog otpada u Trgovskoj gori, odlukama koje mogu dovesti do blokade EU fondova te aktivnostima poduzetim u provođenju Reformske agende.

Kako je najavljeno, pitanja će se odnositi i na rad državnog Tužilaštva, uspostavljanje Mehanizma koordinacije, ruralni razvoj, visoko obrazovanje, zaduženost BiH te eventualne budžetske uštede, ali i na uknjižbu vojne imovine, strukturalni dijalog te migracionu krizu.

Poslanik SDA Amir Fazlić najavio je da će postaviti pitanje o broju diplomatsko- konzularnih predstavništava koje BiH ima u inostranstvu poput ambasada, stalnih misija pri međunarodnim organizacijama i generalnih konzulata te o njihovoj ulozi.

Pitanje koje će postaviti poslanik HDZ-a Predrag Kožul odnosi se na pitanje funkcioniranja javnog RTV sistema i raspodjele RTV takse te utvrđivanje, emitiranje i reproduciranje programa na službenim jezicima konstitutivnih naroda.

Poslanik SDP-a Damir Bećirović postavit će pitanje o aktivnostima poduzetim za ostvarivanje elementarnog ljudskog prava građana koji govore bosanskim jezikom kao jednim od tri ravnopravna jezika na cijeloj teritoriji BiH.

Delegat Kluba Srba u Doma naroda Dragutin Rodić (DNS) zahtijevat će odgovor u vezi s provedenim popisom stanovništva u BiH i kada se mogu očekivati konačni rezultati.

Sjednica bi trebala početi u 11 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: