Neizvjesno
36

Državni parlament počeo zasjedanje: Hoće li ministar Dragan Mektić biti smijenjen?

Piše: Er. M.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Sarajevu je počela sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je kao tačka dnevnog reda stavljen i zahtjev SNSD-a i DNS-a o smjeni ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog eskalacije migrantske krize.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović (SDA) kazao je novinarima kako on neće podržati smjenu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koju su inicirali zastupnici iz reda SNSD-a i DNS-a.

Prema njegovom mišljenju, zahtjev za smjenu je politička borba vlasti iz manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, u kojoj SDA nema namjeru učestvovati.

"Dragan Mektić je prepoznatljiv kao borac protiv kriminala i korupcije. Suludo bi bilo u ovom trenutku i pomisliti na smjenu", kazao je Mehmedović.

Još uvijek nije poznato zbog čega SNSD i DNS nisu tražili da zajedno s Mektićem bude smijenjen i njegov zamjenik Mijo Krešić iz HDZ-a.

Današnjoj sjednici, koja je vjerovatno posljednja u aktuelnom sazivu vlasti, opravdano nisu prisustvovali Nikola Špirić, Nenad Lalić, Mirsad Demirović i Mirsad Mešić.