|

Državna zastava od 6.000 cvjetova viole

Državna zastava od 6.000 cvjetova viole
0
S
Sarajevo-x.com
15.11.2010. u 13:16
14
komentara
0

dijeljenja
Državna zastava od 6.000 cvjetova viole
Državna zastava od 6.000 cvjetova viole od danas ukrašava javnu površinu preko puta zgrade Predsjedništva BiH u Malom parku.
Rezultat je to radova u okviru jesenje akcije ukrašavanja i sadnje cvijeća koju je KJKP “Park“ počeo u novembru na području Kantona Sarajevo.

Radnici "Parka" početkom prošle sedmice su sa površine od oko 200 m2 uklonili staro cvijeća koje je završilo proces cvjetanja i koje je tokom ljetnih dana ukrašavalo Mali park, prekopali su zemljište, oplijevili korov, ali zbog kiše i mokrog tla nije bilo moguće posaditi sezonsko cvijeće. Rano jutros urađena je prihrana terena vlastitim lumbrihumusom iz rasadnika u Sokolović Koloniji i nakon toga pristupilo se sadnji viole.

U arlu u blizini i cvijetnu gredicu (popularna kamenjara) na ulazu u park također će biti posađeno približno 1.000 cvjetova viole, a danas će biti završeno i orezivanje ukrasnog grmlja, zaštita i pripremi sadnica za zimske dane.

Tako će Sarajlije, ali i svi gosti našeg grada, prolazeći ovim dijelom, moći uživati u hortikulturnom ambijentu i pejzažnim ljepotama sve dok cvjetove viole ne prekrije snijeg, ali i u rano proljeće, saopćeno je iz "Parka".
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...