{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Državna službenica se izvinila javnosti: Svi smo podržavali demonstrante

8.6.2013. u 15:34
245
104
Državna službenica se izvinila javnosti: Svi smo podržavali demonstrante
245
Državna službenica se izvinila javnosti: Svi smo podržavali demonstrante
Službenica Ministarstva prometa i komunikacija BiH, Irida Mahmutović Varatanović, se zbog prepiske na Facebooku tokom blokade zgrade Parlamenta, u kojoj prijateljima govori o tome kako su se "olešili kobasicama i stukli sve po bifeu", izvinila javnosti.
Printscreen Facebook statusa Iride Mahmutović Vratanović pojavio se na društvenim mrežama i izazvao osude i zgražanje javnosti, međutim državna službenica u svom pismu kaže da se radi o nesporazumu i da joj je žao što je sve pogrešno shvaćeno.

Njeno pismo prenosimo u cjelosti.

Prvo želim da se izvinim zbog čitavog nesporazuma u vezi moje prepiske sa rođakom i kolegicom i što sam proizvela toliko loših reakcija. Ono što želim reći je da sam iskreno povrijeđena, jer niti u jedinom pasusu nisam spomenula demonstrante, koje smo svi podržali u zgradi i iskreno bili uz njih.

Iridino pismo
Iridino pismo
Moja prepiska je bila interne prirode i zato još jednom naglašavam da u takvim teškim trenucima koje svi zajedno proživaljavamo jednostavno je to bio neki izduvni ventil. Što se tiče alkohola, on nam svakako nije bio dostupan, jer su bifei izdavali smo vodu i kafu. U takvim trenucima vam treba podrška najdražih, a oni su pokušavali da me oraspolože na bilo koji način, a moji odgovori su bili u skladu sa našim prijašnjim internim komunikacijama.

Duboko i iskreno se izvinjavam svim majkama, učesnicama u demonstracijama, jer sam i ja majka i prošla sam sve golgote i ratne nedaće kao i svi moji sugrađani. Ukoliko je bilo ko pogrešno shvatio ovu prepisku, jer nisam iskreno, ali baš iskreno imala nikakve zadnje namjere.

Zaista je nepotrebna sva ova hajka na mene, moj integritet i moju porodicu. Također želim da kažem da shvatam da sam pogriješila što sam u takvim trenucima možda na neki način povrijedila veliki broj ljudi koji su podržali demonstracije, koje još jednom naglašavam su podržavali svi državni službenici koji su juče bili u zgradi. Meni je zaista teško i život mi se okrenuo naglavačke, ali sam čovjek kao i vi, koja sam se borila kroz život, nisam nikom nikada ništa nažao učinila, studirala kao i svi, zaposlila se i radim pošteno i zarađujem za život.

Statusi zbog kojih se Irida izvinjava
Statusi zbog kojih se Irida izvinjava
Molim sve građane da prihvate moje iskreno izvinjenje zbog moje prepiske, koja je dobila dimenziju “neslane” šale na moj račun, a o mojim “prijateljima” sa FB koji su iskoristili moju privatnost da bi me degradirali ne znam iz kojih razloga želim da poručim da hodam uzdignute glave i da istina uvijek pobjeđuje. Iskreni prijatelji koji me poznaju znaju da sam vedrog duha i da nikada nisam imala nikakve pogrešne namjere niti prema kome.

Još jednom iskreno izvinjenje zbog ovog nemilog događaja koji je ostavio veliki trag na mene.

Hvala, Irida.

Zanimljivo je da je i protiv nje pokrenuta online peticija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: