BiH
10

Državljanin BiH htio prokrijumčariti 40 janjadi

FENA
Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su 23. jula u 5.30 sati prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila, bh. registracijskih oznaka, otkrili 40 janjadi bez potrebne dokumentacije. Vozilo je kontrolirano u graničnom pojasu Drinjača na području općine Zvornik, a istim je upravljao S. M. (1972.), državljanin Bosne i Hercegovine.

On je kontroliran na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Deleuša te je predat službenicima Sudske policije Trebinje, saopćeno je iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.

O događaju je obaviješten veterinarski inspektor općine Zvornik koji će nastaviti daljnji rad na predmetu.

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje u petak su uhapsili Ž. Ž. (1976.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Prijedor zbog kaznenog djela "skidanje i povreda službenog pečata ili znaka“.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 23. jula u 23.45 sati uhitili državljanina Bosne i Hercegovine, S. A. (1986.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Travnik zbog kaznenog djela "teška tjelesna ozljeda“.

On je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula te je predat službenicima Sudske policije Sarajevske županije.