{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Državljanima BiH ukinute vize za Kirgistan

F
24.7.2012. u 17:21
10
9
Državljanima BiH ukinute vize za Kirgistan
10
Državljanima BiH ukinute vize za Kirgistan
Foto: Ilustracija
Predsjednik Kirgistana Almazbek Atambayev saopćio je da je potpisan prijedlog zakona o ukidanju viza za 44 države koje imaju bruto nacionalni dohodak sedam hiljada dolara i više.
U pisanom saopćenju iz ureda predsjednika te zemlje navodi se da je usvajanje prijedloga ovog zakona korak u unapređenju i razvoju turizma, koji ima za cilj da privuče strane investitore u ovu zemlju. Građani zemalja za koje važi bezvizni režim, nakon ulaska, u zemlji mogu boraviti 60 dana.

Ovaj zakon stupit će na snagu i važiti do 31.decembra 2012. godine, a ukoliko bude uspješan, postoji mogućnost produženja ovog roka.

Prema ovome zakonu, državljani Bosne i Hercegovine, Australije, Austrije, Bahrejna, Belgije, Bruneja, Vatikana, V.Britanije, Mađarske, Njemačke, Holandije, Danske, Grčke, Islanda, Irske, Španije, Italije, Kanade, Južne Koreje, Katara, Kuvajta, Letonije, Lihtenštajna, Litvanije, Luksemburga, Malte, Monaka, Novog Zelanda, Norveške, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Poljske, Portugala, Saudijske Arabije, Singapura, Slovačke, Slovenije, SAD-a, Finske, Hrvatske, Češke Republike, Švicarske, Švedske, Estonije i dr. moći će boraviti u Kirgistanu 60 dana.

Na osnovu ranijeg sporazuma s Kirgistanom, za turske državljane važi bezvizni režim i boravak od 90 dana po ulasku u zemlju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: