BiH
16

Državljani Maroka otkriveni u ilegalnom prelasku granice BiH

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Službenici Jedinice granične policije Hum u ponedjeljak su u ilegalnom prelasku državne granice otkrili dvojicu državljana Maroka, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Otkriveni su graničnom kontrolom autobusa koji je saobraćao na relaciji Trebinje - Istočno Sarajevo u graničnom pojasu na području Foče. Strani državljani nisu posjedovali putne isprave, a u razgovoru sa službenicima JGP Hum izjavili su da dolaze iz Maroka. Predati su Službi za poslove sa strancima BiH radi utvrđivanja njihovog identiteta i procesuiranja.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina jučer su zadržali M.B. (1984.), državljanina Crne Gore, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog krivičnih djela "krivotvorenje isprave" i "ovjeravanje neistinitog sadržaja".

Osoba je kontrolirana na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu. M.B. predat je službenicima SIPA-e.

Istog dana službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla na letu iz Dortmunda lišili su slobode M.M. (1994.) jer ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti". Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Tuzlanskog kantona.