SDP u Maglaju
0

FOTO / "Država nezaposlenih je slaba država"

Sarajevo-x.com
SDP je kampanju "Država za čovjeka" nastavio u Maglaju. U prepunoj sali gradskog kina predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament. Okupljenim građanima govorili su, između ostalih, član Predsjedništva BiH i kandidat za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić i predsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija.

"Država nezaposlenih je slaba država. Mi u SDP-u tražimo mandat naroda da napravimo jaku državu, da je pošaljemo da radi za običnog čovjeka. Naš interes je jaka država, zato što samo jaka država može osigurati da budemo svi isti, svi jednaki, na svakom pedlju BiH. Jedino jedinstvena država može i u NATO i u EU! Sljedeća podjela na našoj političkoj sceni će biti na one koji su za ovakvu, slabu državu koja ne može u EU i NATO i nas, koji smo za državu koja može osigurati svoje jedinstvo i u naredne četiri godine ući u NATO i biti na pragu u EU", rekao je Lagumdžija.

Osvrćući se na protekle četiri godine i odbijanje vlasti da predoči svoje rezultate, Komšić je rekao: "Vrijeme prijetnji teritorijalnom integritetu naše zemlje je davno prošlo i drago mi je da sam se tokom kampanje uvjerio da je narodu u ovoj zemlji jasno da je riječ o praznim prijetnjama i pokušaju izbjegavanja podnošenja računa za protekle četiri godine", rekao je Komšić.
"Oni koji se koriste tim prijetnjama znaju da lažu, znaju da to ne mogu izvesti i znaju da je i narodu to jasno", dodao je, navodi se u saopćenju za javnost SDP-a.