{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Država mora da ima svoju imovinu

F
5.8.2008. u 12:15
0
0
Država mora da ima svoju imovinu
0
Država mora da ima svoju imovinu
Glasnogovornica Ureda visokog predstavnika Ljiljana Radetić izjavila je da je stav OHR-a jasan o pitanju državne imovine BiH, a to je da bi država trebalo da posjeduje imovinu potrebnu za izvršavanje svojih nadležnosti.
Ona je danas u izjavi Feni istakla da politički lideri u BiH bi trebali da se angažiruju i postignu politički dogovor o pitanju državne imovine.

“Politički i lideri u vlastima u BiH bi trebali raditi zajedno na iznalaženju rješenja za ovo pitanje, ne samo zbog OHR-ove tranzicije u ured specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR), nego i zato da pokažu da je BiH sposobna da postigne saglasnost o jednom pitanju koje nije eksplicitno regulirano, ali je od ključne važnosti za funkcionalnost BiH”, pojasnila je Radetić.

Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira u BiH (PIC) se usaglasio u februaru ove godine da je održivo rješenje raspodjele državne imovine jedan od pet ciljeva (uz dva uvjeta) koje BiH treba da postigne prije tranzicije OHR-a u EUSR.

U junu, upravni odbor PIC-a je uočio neuspjeh državnih i entitetskih vlasti da postignu sporazum, time prisiljavajući visokog predstavnika da opet produži zabranu raspolaganja državnom imovinom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: